100.000 liter diesel aangeleverd voor Wakaypomp

100.000 liter diesel WakayDe Wakaypomp, die vanaf vrijdag niet draaide vanwege tekort aan diesel, heeft 2 dagen geleden een hoeveelheid van 100.000 liter diesel aangeleverd gekregen door de staat. Volgens Harrynannan Oemraw, de voorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA), is deze hoeveelheid goed voor 15 dagen. De rijstboeren kunnen hun inzaaiwerkzaamheden voortzetten.
‘Maar voor de rijstboeren van Wageningen en Middenstandspolder en omgeving is het nog steeds zitten met de handen in het haar, want de primaire afvoerwegen van Wageningen tot en met lijn zes en de Middenstandspolder zijn dichtbegroeid. Het ministerie van LVV zou moeten zorgdragen voor de schoonmaak. Dit wordt achterwege gelaten, met als gevolg dat de boeren zonder water zitten’, zegt Oemraw. Hij legt uit dat de boeren niet begin februari kunnen inzaaien en dan tegen eind mei gaan oogsten. Dan zitten ze midden in de grote regentijd. Volgens verwachting vindt de eerste partij oogst al over 3 weken plaats.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!