SZF verzendt brief per abuis naar specialisten

Rick Kromodihardjo
Rick Kromodihardjo
‘Die brief die de heer Hasrat heeft geschreven heeft totaal niets te maken met de situatie, het heeft te maken met het feit dat er op mijn secretariaat een brief is verstuurd en opgesteld voor de radiologische klinieken, maar per abuis gestuurd is naar de specialisten.’ Dat had de directeur Rick Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds (SZF) te zeggen over een brief die gericht en verstuurd werd aan de huisartsen aangesloten aan SZF betreffende afspraken inzake declaraties. Volgens de SZF-directeur was de brief echter bestemd voor de radiologische klinieken. Het secretariaat heeft de vergissing gemaakt diezelfde brief te adresseren aan de huisartsen en er zou een andere brief verstuurd worden naar de specialisten. “De aanhef is naar de radiologische klinieken en de specialisten waren totaal niet ter zake. Er zijn namelijk afspraken gemaakt met radiologische klinieken en de inhoud praat ook alleen over de radiologische klinieken. Het feit dat ik ook in plaats van de brief in te trekken heb aangegeven dat men de brief als niet verzonden moet beschouwen, geeft duidelijk aan dat dit schrijven geheel onterecht verzonden was. Er is ook een brief gestuurd naar alle radiologische klinieken”, verduidelijkt Kromodihardjo.
VMS zegt vergadering van dinsdag af
De VMS heeft de vergadering die dinsdag gehouden zou worden, afgezegd. De reden zou zijn geweest de uitspraken van Humphrey Hasrat, hoofd van de Medische Dienst van het SZF, die in een ingezonden artikel gereageerd heeft op uitlatingen van Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Perjajah Luhur). “Ik betreur het feit dat zaken zover zijn gekomen vanwege een ingezonden artikel. Het feit dat er aanstoot is genomen aan een ingezonden artikel over de goede gesprekken die worden gevoerd. Ik betreur dit omdat we ons zorgen maken omdat de patiënt hiervan de dupe wordt. VMS gaat in op een ingezonden brief van een individu, terwijl de grotere belangen zakelijk gezien nagenoeg over en weer zijn besproken waarbij de VMS handvaten (oplossingsmodellen op de technische aspecten ) heeft gereikt, zodat zij een alv konden beleggen waar er een besluit zou moeten worden genomen. Dat dit ertussen is gekomen, is te betreuren, omdat dit nimmer betrekking moest hebben op de technische gesprekken met de VMS vooral vanwege het feit dat deze persoon nimmer aanwezig was tijdens de gevoerde gesprekken.”
De SZF-directeur is van mening dat de VMS geen aanstoot mocht nemen aan dit stuk, omdat dit meer een politiek statement was, gericht naar een politiek persoon die uitspraak had gedaan. “Dokter Hasrat heeft wel een functie bij de SZF, maar hij heeft niet deelgenomen aan de bespreking met de VMS. Als hij gevolg daarvan op persoonlijke titel een ingezonden stuk verstuurt, moet dat niet gecorreleerd worden aan de officiële gesprekken die de directie gevoerd heeft met de VMS.” Kromodihardjo benadrukt geen ruzie met de VMS te hebben. “De VMS heeft ons een brief geschreven waarbij ze een aantal zaken hebben opgesomd en op basis daarvan hebben wij hen opgeroepen als verantwoordelijke instantie om daarover te praten. Het uitgangspunt van het SZF is dat we gezondheidszorg moeten garanderen naar die samenleving toe. Op grond daarvan zullen wij steeds trachten dit te realiseren met alle ons ten dienste staande middelen”, aldus Kromodihardjo.
NK

error: Kopiëren mag niet!