Apotheek Tjong Akiet verstrekt geen medicijnen meer aan SZF-verzekerden

Apotheek Tjong Akiet verstrekt geen medicijnen meer aan SZFVanaf gisteren tot nader orde worden er geen SZF-kaarten geaccepteerd bij apotheek Tjon Akiet aan de Martin Luther Kingweg. Dit heeft ze gisteren bekendgemaakt. Behalve dat er sprake is van een enorme betalingsachterstand vanuit de zijde van het Staatsziekenfonds (SZF), worden er ook nog tarieven gehanteerd die dateren uit 2008. De apotheek is noodgedwongen om tot deze stap over te gaan. Zij kan het zich niet permitteren om nog meer in te leveren. Gehoopt wordt dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) voorziet grote problemen in de continuïteit van de farmaceutische dienstverlening voor SZF-patiënten. Over de declaraties van de maand november 2017 zijn de apotheken door het SZF slechts voor 50% uitbetaald en het SZF weigert aan te geven wanneer de rest van de gelden zal worden gestort.

error: Kopiëren mag niet!