Prediabetes kan worden terug gedraaid met veranderingen in leefstijl

1 Locomotorius. Artikel
1 LocomotoriusHeeft u de term prediabetes wel eens gehoord? Voor degene die het niet weten…Bij prediabetes heeft u nog geen diabetes, maar zit u wel in de gevarenzone. Het is alsof u zit in een in brand gevlogen, rijdende vrachtwagen op de Martin Luther Kingweg, waar u geen controle meer over heeft. Als u prediabetes heeft, bent u hard op weg af te stevenen op een verwoestende en in vele gevallen, zelf dodelijke ziekte. Nieuw onderzoek toont aan dat er een effectieve manier is om dit probleem te lijf te gaan. En u zult niet geloven hoe eenvoudig dit is. Het is niet echt de methode die veel wordt gebruikt in de medische wereld. Het komt nog wel eens voor dat patiënten die nog geen diabetes hebben, uit voorzorg diabetesmedicatie krijgen. Met name die mensen die in een risicogroep zitten. Omdat dat de beste manier zou zijn om het ontwikkelen van diabetes, te voorkomen. De vraag is: is dit wel de oplossing? Je hebt eigenlijk geen diabetes, maar wanneer je eenmaal vecht tegen de bijwerkingen van de medicijnen, heb je wel het gevoel dat je diabeet bent.
Een nieuwe studie legt de naakte waarheid van deze benadering bloot. Medicatie bij prediabetespatiënten werkt, maar niet voor lang. In feite kunnen we zeggen dat het de ontwikkeling van de ziekte vertraagt, maar het stopt het niet. In plaats van medicatie als oplossing bij prediabetes, heeft men het in deze studie over een eenvoudigere manier om (pre)diabetes te stoppen. De sleutel zit niet in een flesje met pillen.
Nee, de sleutel ligt op uw bord en in uw gympie. Zorg dat u beter gaat eten en meer gaat lopen. Dan hebt u de beste kans om prediabetes, met één schot lam te leggen. We weten dat dit te simpel lijkt. Maar wij kunnen u uit ervaring verzekeren dat het inderdaad zo simpel is. Het is zo effectief dat u het risico om diabetes te ontwikkelen, met 41 procent verlaagt, als u deze twee stappen neemt. Medicijnen kunnen dat niet waar maken. Helaas. Ze verlagen het risico op het ontstaan van diabetes met 36 procent en dat klinkt veelbelovend, maar dat is het niet. Omdat het alleen maar voor een vertraging zorgt. De ‘positieve’effecten zijn tijdelijk. De studie toont aan dat veranderingen in leefstijl, een blijvend effect hebben. Iets wat we in principe niet van medicijnen kunnen zeggen. Als u zou stoppen met de medicatie, want wie wil nou zijn hele leven pillen slikken; zouden de symptomen van prediabetes binnen vier maanden weer terug zijn. Dat is de reden waarom veranderingen in leefstijl, zo krachtig zijn. De positieve effecten houden stand. In de studie wordt onthuld dat zelf na zeven jaar, het risico op het ontwikkelen van diabetes op zijn minst met 28 procent, zal zijn verlaagd.
Veranderingen aanbrengen in lifestyle is fantastisch. Toch is er een verborgen risicofactor voor mensen die aan diabetes lijden; een risicofactor die deze veranderingen ook niet kunnen tackelen. En dat is de ontdekking van giftige stoffen; van chemicaliën in ons voedsel tot metalen in ons water (denk maar aan onze vissen met hoog kwikgehalte). Wees daarom bewust van wat u eet en waar u uw voedsel koopt. U moet het zo zien. Stel dat u een kwie kwie in een vissenkom kweekt. Als u het water gaat bevuilen met suiker, met olie, met teer, noem maar op; dan zal die arme kwiek wie op den duur ziek worden. Omdat het water, zijn omgeving, waarin hij leeft, verontreinigd is. Als u hem een pilletje geeft tegen de hoofdpijn of tegen de verkoudheid die hij in het vieze water heeft opgelopen, zal hij zich misschien tijdelijk beter gaan voelen.
Maar hij zal niet beter worden, zolang u de oorzaak (de bron) van het ziek worden, het verontreinigde water, niet weg neemt. Dus zolang u het water niet verschoont, zal hij ziek blijven. Ondanks te toegediende pillen. Zo is het ook met prediabetes. Zorg dat u van binnen weer schoon wordt. Door goed te eten en meer te bewegen. Locomotorius doet met u mee.
LOCOMOTORIUS, sportmedisch trainingscentrum
Wekelijkse rubriek m.b.t. vitaal ouder worden
Adres: Mr. H.J. Heylidystraat nr. 4 te Zorg en Hoop
Tel.: 8502091 / 400452
Website: www.fysiotherapiefitnesssuriname.com
E-mail: [email protected]
John Kiesel en Ricardo Bhola

error: Kopiëren mag niet!