Bewakers keuringsbedrijf gekneveld achtergelaten

Zeven criminelen hebben afgelopen vrijdagochtend rond 04.00 uur een overval gepleegd bij een keuringsbedrijf aan de Bomaweg. Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met de ondernemer Anil N. Hij geeft aan dat zijn woning, autoreparatie en keuringszaak op een en hetzelfde terrein is gevestigd. Hij heeft drie bewakers in dienst die door het zestal zijn overmeesterd en beroofd. Een van de bewakers rende weg nadat hij de criminelen zag aankomen. De rovers zijn over de poort gesprongen. De rennende bewaker viel op de grond en liep daardoor een schaafwond aan zijn knie op. Volgens Anil waren drie van de zes overvallers gewapend met vuistvuurwapens en ze waren allen gekleed in het zwart. Ook hadden zij hun gelaat bedekt middels een masker. Onder bedreiging van de wapens werden de bewakers ondervraagd of er meer bewakers waren en of het pand en het woonhuis wel voorzien waren van alarm. De daders zijn toen poolshoogte gaan nemen en zagen de alarminstallatie. Zij hebben toen de bewakers beroofd van hun persoonlijke spullen, waaronder hun mobiele telefoon en een brushcutter, toebehorende aan de ondernemer. Na de daad verlieten de rovers de plaats te voet. De honden van de buurman gingen tekeer. De buurman keek wel uit het raam maar heeft niets bijzonders opgemerkt. Hij zag wel op straat aan de overkant van het pand van de ondernemer Anil een auto staan. Het vermoeden bestaat dat de rovers met een vluchtwagen ter plaatse waren. Een van de bewakers, die zich later kon bevrijden, maakte de ondernemer wakker. De twee overige bewakers werden daarna ook bevrijd. De ondernemer zegt dat er eerder ook al een keer was gepoogd om een diefstal te plegen. Daarna heeft hij zijn bedrijf en woning beveiligd met alarm en bewakers. De politie van Santo Dorp heeft de aangifte opgenomen. Vooralsnog zijn de daders onbekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!