Sukru ook zorgpunt te Meerzorg

In navolging op de oproep van Emmy Hart, oud-schooldirecteur, pedagoog en oprichter van Stichting Rumas, voor een landelijke campagne om ‘Sukru’, die zijn kop heeft opgestoken in de samenleving, terug te dringen, vraagt ook parlementariër Sheilendra Girjasing speciale aandacht voor dit probleem. Girjasing vraagt hier eigenlijk aandacht voor, na verslag te hebben gehad van enkele ressortvergaderingen in het district Commewijne. “Op Meerzorg maak ik mij zorgen over de toename van het gebruik van Sukru bij onze jongeren. Veel ouders zijn verontrust. De mensen (verkopers/distribiteurs, red.) van Sukru sijpelen door binnen de organisaties. Die dragen kleding van scholieren en trachten het spul op een heel geraffineerde wijze aan te bieden”, vertelt Girjasing.
De VHP’er begrijpt dat er geen geld is in het land. Echter dient er naar zijn oordeel tenminste aandacht te worden besteed aan de negatieve maatschappelijke ontwikkelingen. “Aan de Sukru kwestie kan er wel wat gedaan worden door gezamenlijk voorlichting te geven. Wij moeten de verkopers weren van vooral de scholen. Praat niet over het asfalteren van wegen en het opzetten van banken. Er is daar geen geld voor. Wij moeten nu even kijken naar wie Sukru naar binnen haalt. Ik weet niet wat de politie meer zal kunnen doen. De ouders, leerkrachten, de thuissituatie moeten echter wel een rol spelen. Er moet meer controle zijn van ouders op kinderen en meer contact met de school. Er moet actief beleid hierop komen. Het ministerie van Onderwijs, als het wil werken, kan zich beter hierop richten”, aldus Girjasing.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!