Projecten op Commewijne worden niet voldoende aangepakt

Projecten op Commewijne niet voldoende aangepakt (1)Op de jaarlijks gehouden hoorzitting van de rr- leden eergisteren te Meerzorg, Commewijne, zijn enkele problemen aangedragen waarmee de bevolking van Commewijne te kampen heeft. Het gaat om problemen die onder andere te maken hebben met het verkeer, gezondheidszorg en het watervraagstuk. Er waren enkele hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd, waaronder DNA-lid Ingrid Karta-Bink en dc Ajaikoemar Kali. Ook aanwezig was NJP’er Hakiem Lalmahomed, die stelde dat de opkomst vrijwel slecht te noemen was ten opzichte van de hoorzittingen van de afgelopen 3 jaar, die sinds de regering Bouterse 2 gehouden zijn. Het NJP-lid denkt dat dit sterk te maken heeft met het feit dat de zaken die de bewoners aanhalen, niet voldoende worden aangepakt. “Projecten komen namelijk niet van de grond. Ook is een aantal projecten dat vorig jaar reeds was gepresenteerd, weer genoemd.” Projecten die maar niet van de grond komen, zijn het regelmatig ophalen van riolen. Dit zorgt voor verstopping en dat het water blijft zitten. Enkele burgers vonden vooral jammer de wijze waarop drempels worden geplaatst. Er worden drempels geplaatst op locaties waar deze niet nodig zijn. “Maar omdat er bepaalde hoogwaardigheidsbekleders wonen, zijn deze geplaatst en juist waar er drempels geplaatst moeten worden, zoals een gebedshuis of school of een gedeelte waar vaak aanrijdingen plaatsvinden, gebeurt dit niet”, zegt Lalmahomed.
De jeugdparlementariër heeft tevens ook gesproken over zaken het onderwijs aangaande. Zo zijn er 2 muloscholen op Meerzorg die niet een eigen gebouw hebben, maar een ruimte delen van de LBO-school Meerzorg. Aangezien de bevolking aan het groeien is, zal het in de nabije toekomst niet meer mogelijk zijn beide scholen op deze locatie onder te brengen. “De regering was een project gestart, waarbij een school gebouwd zou worden op Militair Project. Dit project is zonder een bepaalde reden stopgezet. Via de dc wil ik dan een beroep doen op de regering om dit zo gauw mogelijk weer op te pakken, zodat de muloscholen hun eigen locatie kunnen betrekken.”
Volgens Lalmahomed moet er serieus gewerkt worden aan de veiligheid in het district, vooral ter bescherming van de jongeren. Op diverse locaties in het district worden er drugs verkocht. Volgens de parlementariër worden bij een bekende bar en een plek op het Veerplein drugs verkocht voor studenten. “Er zouden in dit kader meer agenten kunnen surveilleren op deze locaties, zodat de veiligheid gegarandeerd is.” Verder wenst de parlementariër dat het ministerie van Sport en Jeugdzaken meer sportfaciliteiten opzet in het district met name een ren- en loopbaan, zodat sporters daar kunnen oefenen. De NJP’er hoopt dat de regering deze zaken zo gauw als mogelijk aanpakt. (foto: BIC Commewijne)
NK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: