‘Het nummerbewijs leek origineel’

Kenneth R. moest zich donderdag voor de groene tafel verantwoorden wegens oplichting. De verdachte heeft het nummerbewijs van een gehuurd voertuig vervalst en deze als onderpand gebruikt bij het sluiten van een lening. De benadeelde geldschieter vertelde dat de verdachte alle nodige stukken van de Toyota Spacio op zijn naam had en deze keurig aan hem had overhandigd. “Het nummerbewijs leek origineel en de naam van de verdachte stond erop”, zei de getuige aan kantonrechter Siegline Wijnhard. De getuige voerde aan dat alle cliënten de kans hebben om binnen een maand hun voertuigen terug te kopen. Aangezien de verdachte dat had nagelaten, besloot hij deze via de afdeling Nummerbewijzen van het Korps Politie Suriname (KPS) op zijn naam te laten overschrijven en ten verkoop aan te bieden. Tot zijn verbazing werd hij na de overschrijving enkele weken later door de politie bezocht die te kennen gaf dat de Spacio een andere eigenaar had. De getuige kon echter niet voor 100% aangeven of Kenneth degene was die het voertuig naar hem had gebracht, omdat hij hem maar 1 keer had gezien. Op de strafzitting ontkende Kenneth de beschuldigingen van de getuige. Deze zaak wordt op 15 februari verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!