Groep buitenlanders komt in februari om verkeerslichten te installeren

Tegen midden juli 2017 werd ruim een maand uitgetrokken voor het afronden van de voorbereidingen rond nieuwe verkeerslichten. Ruim 7 maanden verder blijkt bij navraag het werk niet te zijn afgerond. De lichten zijn nog steeds niet onder spanning. Het overgrote deel van de werkzaamheden werd volgens de verkregen informatie van het ministerie in eigen beheer uitgevoerd. Raul Swedo, woordvoerder van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), deelt nu mee dat er intussen een onderhoud is geweest met de mensen die uit het buitenland moeten komen. Er waren kleine voorbereidingen van die kant uit. “Begin februari moeten zij er zijn. Dan zullen zij werken aan het aansluiten van de verkeerslichten”, zegt Swedo.
De groep buitenlanders komt voor de installatie van de verkeerslichten. Gedurende de installatie periode zullen er cursussen worden gedraaid voor het personeel van het ministerie om na vertrek van de buitenlanders, de verkeerslichten zelf te kunnen beheren. De afdeling Verkeer van OWT&C is al geruime tijd bezig met voorbereidingswerkzaamheden rond nieuwe verkeerslichten op 5 cruciale kruispunten in Paramaribo. Een groot deel van het werk is al gedaan. Er wordt gewerkt aan verkeerlichten op het kruispunt Coesewijnestraat-Ephraimzegenweg, Van ’t Hogerhuysstraat – Willem Campagnestraat, kruispunt Sophie Redmondstraat – Zwartenhovenbrugstraat, kruispunt Kernkampweg-Washingtonstraat en de Ringweg-Charlesburgweg. Bij alle 5 kruispunten zijn de lichtbakken al opgehangen.
Naast de verkeerlichten moest ook het infra-systeem worden aangepakt. De case verkeerslichten en routeveranderingen moeten simultaan komen. Het ministerie keek nog binnen het systeem waar wat zij nog tot éénrichtingswegen kan maken en waar er andere veranderingen moeten komen. Met de komst van de nieuwe verkeerlichten zal de verkeerscirculatie binnen de betreffende gebieden volgens een eerder gesprek met Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer, aangepast worden. De bedoeling is om de doorstroming en de afwikkeling van het verkeer te bevorderen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: