Zoon riskeert 2 maanden cel voor vernielen woning moeder

D.V. riskeert een celstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor het vernielen van de woning van zijn moeder. Het strafbaar feit speelde zich in februari 2017 af toen de veroordeelde ruzie kreeg met zijn broer in de woning. Toen hun moeder de vechtersbazen uit elkaar probeerde te halen, bedreigde hij de moeder en vernielde spiegels en shutters van het huis. Raadsman Hedley Derby voerde in zijn pleidooi aan dat de Derilio ontkent de spullen bewust te hebben vernield. Dat zou volgens hem tijdens het gevecht met zijn broer zijn gebeurd. Volgens de advocaat is het daarom niet redelijk te stellen dat alleen D.V hiervoor verantwoordelijk moet worden gesteld. Daarnaast is hij sinds de invrijheidstelling niet meer op de locatie van het ouderlijk huis geweest. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe vond echter dat het OM meer dan genoeg rekening heeft gehouden met een verdachte die sinds zijn invrijheidstelling nergens te vinden is. Volgens haar was de afspraak duidelijk dat D.V bij elke behandeling van zijn zaak in de rechtszaal moest verschijnen. Op 20 maart krijgt D.V kans om zijn laatste woord te houden.
FR

error: Kopiëren mag niet!