Vereniging taxihouders waarschuwt voor ‘boro-taxi’s’

Passage uit het uittreksel van KKF
Passage uit het uittreksel van KKF
Glenn Ramadhin, voorzitter van de Vereniging van Taxihouders, wenst een minder prettige situatie onder de aandacht van de gemeenschap te brengen. Hij deelt mee dat er zogenaamde taxichauffeurs zijn die momenteel rijden met valse stickers van bestaande taxibedrijven.
Hij spreekt voor Tourtonne Taxi (1690) die al geruime tijd klachten ontvangt van klanten die met deze auto’s meerijden. Ramadhin verwijs hierbij naar de naam Netwerk Taxi 1600 dat wordt gebruikt bij de transportdienstverlening. Uit een opgevraagd uittreksel blijkt dat deze naam niet ingeschreven staat in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).
“Deze mannen hebben gewoon de stikkers van bestaande bedrijven genomen, en een nummer er op geplaatst. Ook met het nummer van de1660 spelen deze mannen. Men haalt gewoon de nul weg en zet in de plaats daarvan een Q. Klanten letten niet op en stappen zo in de desbetreffende voertuigen. Een klant heeft zonet (gisteren om 11.00 uur, red.) een taxi gepakt en SRD 30 betaald voor een rit van de Maagdenstraat naar Tourtonne. Zij heeft altijd SRD 10 betaald. Nu klaagt zij bij Tourtonne Taxi, omdat zij denken dat het onze auto’s zijn. De klanten worden vreselijk overvraagd. De klanten worden gewaarschuwd”, stelt Ramadhin.
Ramadhin constateert een veel groter probleem als hij de jongens wenst aan te spreken. Die blijken meer vanuit centrum Paramaribo te opereren. Zij hebben ook geen vaste standplaats dat betreden kan worden. Ramadhin vindt dit een kwalijke zaak. Hier worden niet alleen de klanten de dupe van, maar ook de bedrijven die hun best doen om hun klanten de beste prijzen aan te bieden. “Wij willen de gemeenschap dus attenderen op de ‘boro-taxi’s’ wanneer zij een taxi pakken”, aldus Ramadhin.

error: Kopiëren mag niet!