Vader veroordeeld tot 6 jaar voor verkrachting

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft woensdag de verdachte Ruben B. geheel conform de eis veroordeeld. Hij moet een straf van zes jaar uitzitten. Aan deze verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij op 2 oktober 2015 met geweld zijn biologische dochter heeft verkracht in een appartement te Paramaribo Noord. De magistraat hanteerde de verklaringen van de arts van het slachtoffer als bewijs. Volgens de arts kwam het slachtoffer op 3 oktober bij haar op de poli. De patiënt zag er heel droevig uit. Op de vraag van de arts vertelde het slachtoffer aan de arts wat zij had meegemaakt, hetgeen reëel bij haar overkwam. Zij vertelde op 2 oktober 2015 in de stad te zijn geweest. Bij een bekende winkel ontmoette zij toevallig haar vader. Hij bood haar een lift aan met de bedoeling haar thuis af te zetten. In plaats naar huis te rijden, bracht Ruben haar naar een appartement in Paramaribo Noord. Daar heeft hij haar handen met een beddelaken vastgebonden. Vervolgens heeft hij haar op die dag zes tot zeven keren verkracht. De ouders van het slachtoffer zijn jaren gescheiden. Volgens het slachtoffer is zij ook op haar 11de jaar misbruikt door haar vader. De familie had toen geen politiezaak ervan gemaakt. Het meisje gaf aan dat zij bang was voor haar vader en zij wilde niet dat hij alles moest kwijtraken door een aanhouding. Op die bewuste dag van 2 oktober was zij echter kapot van het gebeurde. Zij was intussen 4 weken en 5 dagen in verwachting volgens de arts. Het slachtoffer had intussen ook een vriend. Ook de vriend, F.J., is eerder op de zitting gehoord. Toen F.J. een relatie onderhield met het slachtoffer had zij hem wel alles verteld over haar verleden en zij had daarbij ook aangegeven dat haar vader haar op 11-jarige leeftijd had verkracht. De getuige F.J. vond het echter niet meer nodig om verder daarover te praten. Hij waarschuwde haar wel om in het vervolg niet meer in de buurt van haar vader te komen. De vader heeft van meet af aan het feit ontkend. Het slachtoffer heeft kort na de verkrachting een miskraam gehad. De magistraat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Ruben, conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!