Ondernemers krijgen mogelijkheid producten in China tentoon te stellen

Surinaamse ondernemers zullen in de maand november van dit jaar de ruimte krijgen te participeren aan een expositie in China tijdens de 1ste China Internationaal Importexpositie (CIIE). Bij die gelegenheid kunnen ze exportklare producten en diensten aan de wereld presenteren. Voorafgaand aan die internationale expositie houdt het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme de ‘Indication of Interest’ meeting op donderdag 18 januari. Serafija Niekoop, policy officer van het ministerie van HI&T, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat ondernemers uit alle sectoren welkom zijn om aan de meeting van donderdag te participeren. Die bijeenkomst zal de basis vormen voor het verdere traject. Vanuit de organisatie zal worden nagegaan welke bedrijven interesse hebben waarna de voorbereidingen getroffen zullen worden voor de expositie later dit jaar. Tijdens dat evenement krijgen de ondernemers de mogelijkheid handelsbetrekkingen op te bouwen met potentiële partners. Het streven is erop gericht met minimaal 16 bedrijven te participeren aan de tentoonstelling. Niekoop zegt dat hoe meer bedrijven zullen participeren hoe beter het is voor de export van ons land. De expositie zal 5 dagen duren en wel in de periode 5-10 november.
Voor de ‘’ Indication of Interest’’ meeting bestaat er voldoende belangstelling zegt Niekoop. De dag begint met een welkomstwoord van de directeur van HI&T. De Chinese ambassade zal daarna een presentatie geven van het doel van de expositie. Tijdens de Belt and Road Forum for International Corporation had de Volksrepubliek China te kennen gegeven de economische betrekkingen met de wereld te willen versterken. De meeting vindt plaats in de Vergaderzaal West van het ministerie van HI&T en begint om 16.30 uur. Ondernemers die belangstelling hebben, kunnen zich registreren op het nummer 402080 tst.1067.

error: Kopiëren mag niet!