John van Coblijn: “Herbenoeming Silos bij OKB probleem te veel voor Suriname”

“We hebben het nu al moeilijk in het land, terwijl wij nu naar verkiezingen moeten gaan waar veel mensen twijfels zullen hebben over de onafhankelijkheid van Jennifer van Dijk-Silos als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Het is een probleem te veel voor het land”, zegt de politicus John van Coblijn aan Dagblad Suriname. De herbenoeming van Van Dijk-Silos wordt door velen bekritiseerd en gezien als een middel om in 2020 de NDP aan de verkiezingszege te helpen. Van Coblijn voert aan dat met het aanvaarden van deze positie de voormalige justitieminister, die hij als een goede vriend ziet, haar eigen naam en de naam van haar familie schade aanbrengt.
“Als goede vriend zou ik haar hebben gezegd: ‘Je kunt veel meer’. Mensen moeten ook begrijpen dat wanneer zij iets doen, zij ook rekening moeten houden met hun kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties die nog moeten komen”, stelt Van Coblijn. Hij benadrukt dat elk individu, ook de OKB-voorzitter, moet werken volgens een gedragscode met bepaalde waarden en normen. Indien deze gedragscode er was, zou Van Dijk-Silos volgens hem zelf hebben geweten dat het moeilijk voor haar zou worden om wederom die positie te aanvaarden. “In het leven is perceptie in feite de waarheid voor vele mensen. Mensen hebben de perceptie dat zij NDP’er is geworden en minister is geweest in een kabinet van de NDP. Niet alleen de president had moeten weten dat het tot veel discussie zou leiden, maar ook Van Dijk-Silos had het besef moeten hebben dat dit tot veel kakofonie zou leiden”, aldus de politicus.
FR

error: Kopiëren mag niet!