Brandstichter doet verzoek voor invrijheidstelling

De verdachte Soeradj G. wordt verdacht van brandstichting. Hij moest zich maandag voor kantonrechter Ingrid Lachitjaran verantwoorden. Een getuige zou worden gehoord ter terechtzitting. Echter kwam de getuige niet opdagen en werd de strafzaak uitgesteld. Volgens de officier van justitie, Nirmala Maikoe, is de verklaring van deze getuige van groot belang voor het verder verloop van deze zaak. De verdachte deed, vanwege de afwezigheid van de getuige, zelf het verzoek aan de rechter om hem voorlopig in vrijheid te willen stellen in afwachting van het strafproces. Advocaat Georgette Leter die de verdachte juridisch bijstaat heeft de rechter namens de verdachte ook gevraagd om de vrijheidsbeneming te willen opschorten c.q. op te heffen. De vervolging verzette zich tegen het verzoek en merkte op dat juist de getuige E. volgens eerdere verklaringen de verdachte heeft gezien. De verdachte heeft na de brandstichting uit het pand een dokterskaart gehaald. De magistraat wees het verzoek af. In het belang van het verder onderzoek blijft Soeradj nog in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!