Introductie School of Music and Liturgy

1Introductie School of Music and LiturgyPater Esteban Kross heeft zaterdag jongstleden de School of Music and Liturgy (SMAL) geïntroduceerd. Om en bij 100 jongeren hebben zich aangemeld voor muzikale, godsdienstige vorming en scholing. Het is een halfjaarlijkse opleiding die op 13 januari begon en op 26 augustus 2018 zal worden afgerond.
Kerkgezang verlevendigen
Het RKK Bisdom wil met SMAL de liturgie in de parochies verlevendigen door training in muziek en zang aan te bieden. Jeugdbendes en zanggroepen te vormen, componisten op te leiden en muziek te ontwikkelen. Het gaat ook om danstraining, spreekvaardigheid en handvaardigheid. Paschal Jorden uit Trinidad and Tobago, waar de School of Music and Liturgy al 40 jaar vruchtbaar bezig is, schetste het belang van de regionale Caribische muziek in kerkdiensten. Hetzelfde geldt voor passende eigen Surinaamse muziek in kerkgezang.
Interactief
Het gaat om een interactief optreden. Het leerplan houdt onder andere in: zang, piano/keyboard, drums, gitaar, componeren, dirigeren, voordracht, teksten, dans en liturgie. De lessen worden gegeven door docenten, studenten en oud-studenten van de Kathedrale Koorschool en het conservatorium.
HD

error: Kopiëren mag niet!