Verdachten wegens diefstal houtblokken ingesloten

De politie van Brokopondo heeft donderdag twee verdachten in de kraag gevat wegens diefstal en overtreding van de Wet Bosbeheer. De bestuurder van een vrachtvoertuig, C.D., heeft een aantal houtblokken getransporteerd in opdracht van de verdachte M.D. Dit is geschied zonder de vereiste toestemming om het hout van een domeingrond te mogen transporteren. De verdachte M.D. heeft het hout vanuit het bos met behulp van een tractor gesleept naar de plaats waar het is ingeladen in de truck van de verdachte C.D. De bestuurder van de vrachtwagen werd door de surveillance op de Afobakaweg staande gehouden. De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft de verdachten bij de politie aangegeven en de sterke arm heeft op haar beurt de verdachten aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld. De ressortcommandant van Brokopondo, Marilyn Boyd, heeft de aanhouding desgevraagd tegenover Dagblad Suriname bevestigd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!