Gouddelver overleeft val in goudput niet

De 45-jarige Gilberto Santos heeft woensdag het leven gelaten te Grankreek. Uit een gesprek met de ressortcommandant van Brokopondo, Marilyn Boyd, is gebleken dat het slachtoffer op die bewuste avond bezig was met werkzaamheden in een tunnel van bijkans 15 meters diepte. Hij was bezig middels een lift die met een katrol werkte naar beneden in de tunnel af te zakken om goud te delven. Waarschijnlijk is er iets misgegaan met het mechanisme van het apparaat. Het slachtoffer hing nog aan de machine en op een gegeven moment viel Santos met een hoge snelheid naar beneden in de tunnel. Als gevolg van de val overleed het slachtoffer ter plaatse. Het ontzielde lichaam werd overgebracht naar Paramaribo en wordt na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaande. De overleden gouddelver bevond zich legaal in het land.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!