Newmont besteedt jaarlijks USD 500.000 aan sociale projecten

De goudmijngigant Newmont Mining Corporation streeft niet alleen naar commerciële doeleinden, maar voegt tevens een sociaal element toe aan de bedrijfsvoering. Zo besteedt Newmont Suriname op jaarbasis circa USD 500.000 aan duurzame sociale projecten, die gerelateerd zijn aan onderwijs en werkgelegenheid. Dit accentueerde Albert Ramdin, senior director External Relations van Newmont Suriname, dinsdagavond tijdens zijn presentatie op de Kenniskring bijeenkomst. Hij deelde mee dat er in het afgelopen anderhalf jaar meer dan USD 2 miljoen geïnvesteerd is in de gemeenschap. “En dat gaat gewoon door op basis van de gemeenschapsontwikkeling die er is opgezet tussen Newmont en de Paramacaanse gemeenschap, waarin er per jaar van elk verkochte troy ounce 1 USD in het gemeenschapsontwikkelingsfonds gaat. Dus ongeveer USD 500.000 gaat per jaar in dit fonds om sociale projecten te financieren.” Thans wordt er een watervoorzieningsproject uitgevoerd op Langatabiki. Daarnaast ligt tevens een elektriciteitsproject in het verschiet. “Dit zijn prioriteiten die niet door ons zijn bepaald, maar door de gemeenschap zelf door regelmatig te vergaderen.” Op basis van de statuten van CDF (Community Development Fund) heeft uitsluitend de lokale gemeenschap de bevoegdheid om projecten uit te kiezen. Noch de autoriteiten noch Newmont tonen daarbij bemoeienis. “De gemeenschap heeft een eigen stichting, te weten Duurzame Ontwikkeling Pamacca, die dat proces begeleidt”, aldus Ramdin.
KSR

error: Kopiëren mag niet!