Lijk verdronken man te Baling Pasie geborgen

De politie van Brokopondo kreeg donderdagmiddag omstreeks 12.30 uur melding van vermissing van een manspersoon in de Surinamerivier, nabij ‘Baling Pasie’ te Brokopondo. Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt dat het gaat om een man van 46 jaar. Hij liep volgens bekomen informatie in het relatief ondiepe gedeelte van de oever toen hij plotseling in de diepte wegzakte. Volgens omstanders is de man daarna niet meer boven water gekomen. De ingeschakelde duikers van het Korps Brandweer Suriname hebben op dezelfde dag ter plaatse een zoekactie in de rivier uitgevoerd. Deze zoekactie werd omstreeks 18.30 uur gestaakt vanwege het invallen van de avond. Het duikersteam is toen teruggekeerd zonder het gewenste resultaat. Vrijdagmorgen is het duikersteam van de KBS wederom uitgerukt naar de locatie om de zoekactie voort te zetten. Het lichaam is ongeveer 100 meters verwijderd van de plek waar hij in de diepte verdween geborgen. Het gaat om een gebied waar er zandafzuigingen plaats vonden, vermoedelijk zijn hierdoor grote onberekenbare verschillen in diepten ontstaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!