Jenny Warsodikromo: ‘Communiceren is heel belangrijk’

‘Communiceren’, is het magisch woord om misverstanden uit de wereld te helpen. Dit brengt het NDP-assembleelid Jenny Warsodikromo naar voren in gesprek met Dagblad Suriname. Het jaar 2018 met al haar goede voornemens is nog geen week oud of vos-leerkrachten worden opgeroepen om zich aan te melden bij een vergadering van vakbondsleider Wilgo Valies. Warsodikromo betreurt het ten zeerste dat de leerlingen die zich zitten te verheugen op de school, mogelijk weer de lessen gaan missen. Het NDP-assembleelid dat ook tientallen jaren voor de klas heeft gestaan weet wat voor impact gemiste lessen hebben op leerlingen. ‘De leerlingen worden altijd de dupe ervan.’ Het assembleelid legt er vooral de nadruk op dat partijen weer om de tafel moeten gaan om tot een vergelijk te komen. Dit is beslist geen moeilijke opgave. Je moet niet gelijk chanteren, maar eerst goed communiceren om tot een oplossing te komen. Men moet naar elkaar luisteren. We hebben ook niets aan een ongeschoold volk’, aldus Warsodikromo, die het belang en noodzaak van de schoolgaande jeugd vooropstelt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!