Suthaibo: Donegi Abena terechte winnaar in partij tegen Clyde Brunswijk

Tijdens het “Bloed, Zweet en Tranen” thaiboksevenement, welke gehouden werd op vrijdag 22 december 2017 te Paramaribo, heeft zich met betrekking tot het – 95 kg titelgevecht tussen Clyde Brunswijk versus Donegi Abena een incident voor gedaan. Hierbij heeft het hoofdjurylid uit zichzelf een beslissing genomen zonder afstemming met zijn team en zonder zich aan de procedure te houden waardoor er bij de uitspraak van de uitslag verwarring is ontstaan. De Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) betreurd de werkwijze van dit hoofdjurylid ten zeerste en heeft naar hem passende maatregelen getroffen. Na herzien van de wedstrijdbeelden, Clyde Brunswijk versus Donegi Abena, is door het bestuur, de scheidsrechters, juryleden en de tuchtcommissie Donegi Abena als terechte winnaar aangewezen. Hierdoor is Donegi Abena titelhouder van de Suthaibo Bloed, Zweet en Tranen titel -95kg. Thai/kickboksen is en blijft een jurysport en mensenwerk. Fouten kunnen gemaakt worden en deze nemen wij mee als leermomenten.

error: Kopiëren mag niet!