Somohardjo neemt overdracht voorzittershamer in overweging

Paul Somohardjo
Paul Somohardjo
Partijvoorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL), tevens assembleelid, neemt het besluit om de voorzittershamer van de partij over te dragen in overweging. Dit bekende de PL-topper gisteren tegenover Dagblad Suriname. Enkele dagen terug had hij aangegeven zich niet herkiesbaar te zullen stellen bij de komende bestuursverkiezing van ‘de partij die nooit slaapt’. Na dit nieuws werd hij ‘platgebeld door structuren van zijn partij’. ‘Volgens de structuren is de tijd nog niet aangebroken voor Somohardjo om de voorzittershamer over te dragen. De structuren zijn van oordeel dat Somohardjo bij uitstek de persoon is om de strijd tegen de veroorzaker van de armoede aan te gaan.’ ‘En dit is geen makkelijke strijd’, zegt Somohardjo. De 74-jarige voorzitter benadrukt dat hij het verzoek van de structuren in overweging zal nemen.
Volgende week zondag heeft hij een onderhoud met deze structuren. Somohardjo geeft verder mee dat hij goede voorzitterschapskwaliteiten in een aantal personen ziet. Vooralsnog wil hij geen namen noemen, zulks om te voorkomen dat zo een persoon zich verheft tot de kroonprins en zijn prijskaartje gaat verhogen. ‘Zoals meneer Sapoen’, geeft hij als voorbeeld aan. Volgens Somohardjo is hij nu heel voorzichtig geworden wat deze materie betreft. ‘Want ik kan voordragen, maar uiteindelijk zijn het de structuren die een voorzitter kiezen.’ Verder is het een feit dat de voorgedragen kandidaat-voorzitter over enkele belangrijke eigenschappen moet beschikken. ‘Een paar hiervan zijn: sociaal bewogen en loyaal zijn. Ook is van groot belang dat de voorgedragen kandidaat-voorzitter goed weet om te gaan met de noden en behoeften van de mens.’ De bestuursverkiezingen van de PL worden op 5 december 2018 gehouden, over 12 maanden. ‘Het lijkt lang, maar het is kort dag’, aldus Somohardjo, die aangeeft dat de partij om de 5 jaren bestuursverkiezingen houdt. Dit jaar bestaat de PL 20 jaar.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!