Revelino Eijk: ‘Rechtszaak gaat gewoon door’

Inspecteur Revelino Eijk
Inspecteur Revelino Eijk
Inspecteur Revelino Eijk, een van de ontevreden geslaagde cursisten van de inspecteursopleiding die samen met een groep een rechtszaak contra de staat aanhangig heeft gemaakt, zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat die rechtszaak normaal doorgaat ondanks hij inmiddels is bevorderd. Volgens Eijk gaat het niet om de bevordering, maar om de plaatsing op de ranglijst. De ranglijst moet volgens afspraak gebaseerd zijn op basis van de puntentelling. Dit houdt volgens Eijk in dat de persoon met het hoogste cijfer ook als eerste op de ranglijst moet voorkomen. Eijk is afgelopen jaar, en wel op 29 december 2017, bevorderd in de rang van inspecteur van politie 3de klasse. Hij was als majoor toegelaten tot de inspecteursopleiding, echter kwam hij op het examen in aanmerking voor een ‘herexamen’. Daarna heeft hij wel met succes het examen gehaald. Hij heeft intussen zijn eerste en tweede bevordering gehad. De rechtszaak die de ontevreden IPO’ers aanhangig hadden gemaakt, verkeert momenteel in de fase van uitspraak. Eijk zegt dat de griffier de datum van de uitspraak nog niet heeft doorgegeven.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!