Ex-militairen kijken uit naar toegezegde landbouwgrond

Leden van de Vereniging van Surinaamse Veteranen Ex-militairen in Suriname (Vems), die vooral actief is in Paramaribo, Nickerie en Coronie, hebben tegen het einde van 2017, via de Stichting Nazorg Militairen bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een cursus landbouw genoten. Het theoretisch gedeelte werd in de hoofdstad gevolgd en de praktijk werd gedaan te Tamansarie in het district Commewijne. De vereniging zegt dat de landbouwcursus meer inhoud heeft gegeven aan de landbouwcoöperatie, die in de loop van 2017 werd opgericht. De coöperatie moet niet alleen zorgen voor inkomsten voor de leden. Het wordt ook gezien als arbeidstherapie voor de ex-militairen, die lijden aan het ‘posttraumatisch stresssyndroom’.
Economisch weerbaar maken
De Vems is sedert kort een rechtspersoon en hoopt dat de regering (met name opperbevelhebber Bouterse) spoed zet achter het toewijzen van de toegezegde landbouwgrond aan de coöperatie. Dit is nodig om de ex-militairen die zo zwaar hebben geleden gedurende en na de binnenlandse oorlog, economisch weerbaar te maken.
HD

error: Kopiëren mag niet!