OBS belegt woensdag spoedvergadering

Het einde van het jaar 2017 is in zicht en de ontwikkelingen rond de tariefaanpassing van het schoolvervoer is nog steeds aan de statische kant. Zo had de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) aan de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, tot uiterlijk 31 december 2017 de ruimte geboden om de tariefsverhoging van 40% met terugwerkende kracht (twk) in orde te maken, alsook het afronden van het onderzoek naar de eventuele spooktrajecten binnen het schoolvervoer. Deze zaken zijn echter voor de derde keer niet nagekomen. Daarom zal OBS de ontstane situatie samen met de leden bespreken tijdens de spoedvergadering op woensdag 3 januari 2018. Dit bevestigt Radjesh Ori, secretaris van OBS, tegenover Dagblad Suriname. Het bestuur van de OBS had reeds kenbaar gemaakt om het uiterste middel, staking, aan te wenden om de uitvoering van de principeovereenkomst, welke in juni 2017 gesloten was, af te dwingen. De basis- en muloscholen herstarten het onderwijsproces op 5 januari 2018. Het voorkomen van verdere stagnatie van het onderwijs ligt compleet in handen van de autoriteiten.
KSR

error: Kopiëren mag niet!