Fardien Pierkhan: “Dagblad Suriname, RBN en Green Dot niet ver teruggevallen in 2017”

Directeur Fardien Pierkhan tijdens de jaarafsluitingstoespraak van de bedrijven Green Dot, RBN en Dagblad Suriname (foto: Ricky Bahadoersingh)
Directeur Fardien Pierkhan tijdens de jaarafsluitingstoespraak van de bedrijven Green Dot, RBN en Dagblad Suriname (foto: Ricky Bahadoersingh)
De mediabedrijvengroep van de familie Pierkhan heeft het niet onaardig gedaan in het jaar 2017. “Door hard werken van onder andere het personeel, zijn deze drie bedrijven niet ver teruggevallen door de huidige economische crisis. In vergelijking met een jaar terug zitten we toch dichtbij de realisatie van 2016”, zei Fardien Pierkhan tijdens het jaarafsluitingsfeest van Dagblad Suriname, RBN Radio en TV en Green Dot Digital Television in Juicy Steakhouse Restaurant. Fardien Pierkhan heeft de leiding bij RBN en Green Dot, terwijl vader Faried Pierkhan de teugels in handen heeft bij het ochtendblad Dagblad Suriname.
In rap tempo raasde Fardien Pierkhan door enkele markante zaken in het jaar 2017. Over Dagblad Suriname, dat meer dan 15 jaar bestaat, had hij weinig te zeggen dan dat dit bedrijf het best heeft gepresteerd van de drie.
Bij RBN, die al 60 jaar bestaat, waren er drie grote tegenslagen. “In juli zijn we getroffen door een zware blikseminslag, wat een grote financiële schade opleverde. We hadden nauwelijks dure investeringen gepleegd om dit te voorkomen, werd het station in september wederom getroffen door een blikseminslag. Waaraan dat ligt, is nog steeds niet duidelijk. Dat is iets buiten de schuld om van het personeel en directie”, zegt Pierkhan. “En dan dreigt de overheid de vergunning van het oudste omroepstation in te trekken, als het programma ‘Zeven Even’ niet stopgezet wordt. Dit waren enkele zware periodes voor ons als bedrijf.”
Green Dot, die door zoon Pierkhan zelf is opgericht, is pas 2 jaar oud. “Dit bedrijf moet in tegenstelling tot de andere twee bedrijven nog flink gaan groeien. En in 2017 hebben we op verschillende onderdelen een groei gemaakt. In 2018 gaan we verder investeren in de kwaliteit, aanbieding van kanalen en andere zaken om de groei te behouden”, zegt hij. Green Dot bereidt zich ook voor om ook met internetdiensten op de markt te komen.
Als laatste deelde de jonge directeur mee dat er een vierde bedrijf komt binnen deze mediaketen, te weten Airlink Communications. Dit bedrijf moet in februari gestalte krijgen. Airlink zal als affiliatie dienen van een Trinidadiaans bedrijf dat satellietinternetdiensten aanbiedt. “Dit systeem kan overal bereikbaar zijn in het land”, lichtte hij een tipje van de sluier. “Tot slot wil ik alle adverteerders, klanten, lezers, kijkers en luisteraars bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen voor het jaar 2017”, aldus Fardien Pierkhan.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!