PLO belegt spoedvergadering over uitblijven brandstofcompensatie

De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) is het wachten op de brandstofcompensatie geheel zat en zal in de eerste week van januari 2018 een spoedvergadering beleggen om deze kwestie te beslechten. Dit bevestigt een lid van de PLO tegenover Dagblad Suriname. De achterstand in de uitbetaling van de brandstofcompensatie aan de bushouders van het particulier vervoer is inmiddels gecumuleerd naar 7 maanden. Dit heeft enorm veel irritatie gecreëerd bij de leden van de PLO. De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, had hen initieel beloofd dat er uiterlijk 1 december 2017 de overmaking zou plaatsvinden waarmee een achterstand van 4 maanden ingelopen zou worden, aangezien er bij de vorige keer slechts voor 2 maanden was uitbetaald. De daad is echter niet bij het woord gevoegd. PLO beklemtoont dat de rekeningen en alle benodigde zaken reeds in november 2017 zijn ingediend. Onlangs liet PLO weten dat zij het uiterste middel, staking, niet als een ideale oplossing beschouwen, daar de bushouders zelf het doelwit worden van een staking. Het is vooralsnog onduidelijk welk model er gehanteerd zal worden om de rechtmatige brandstofcompensatie af te dwingen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!