Jaarafsluiting brandweer met 138 bevorderingen

Jaarafsluiting KBS met 138 bevorderingen1
Jaarafsluiting KBS met 138 bevorderingen2
Jaarafsluiting KBS met 138 bevorderingen3Het Korps Brandweer Suriname heeft op 27 december zijn jaarafsluiting gehad. Bij deze gelegenheid werden ook 138 brandweerlieden bevorderd in een naast hogere rang. Hier hoorden ook 4 bevorderde hoofdofficieren bij. De brandweer is een geüniformeerde dienst ten behoeve van de samenleving. Volgens de minister van Justitie en Politie ad interim, Ferdinand Welzijn, kan het soms dankbaar en soms ook ondankbaar werk zijn. “Soms zet u zich hard in, wanneer mensen goederen kwijt dreigen te raken, ongeacht de oorzaak. De kritiek die vaak achteraf komt, is niet mals. U weet aan welk gevaar u zichzelf blootstelt wanneer u anderen behoort te helpen”, zei Welzijn. Vanwege de bevorderingen mag de gemeenschap volgens Welzijn van deze 138 brandweerlieden een betere prestatie verwachten. “Het moet straks niet zijn: ‘ze zijn bevorderd, maar ik heb geen betere dienstverlening gezien’. Het legt op ons allen, en ook op mij, een bijzondere verantwoordelijkheid”, meent de waarnemend minister.
Plichtbetrachting en versterking
Welzijn benadrukte het belang van de zelfmotivatie binnen het korps. De motivatie om het beste uit deze organisatie te kunnen halen, zou naar zijn oordeel ook niet moeten afhangen van een bevordering. Een bevordering is belangrijk, maar moet volgens hem geen automatisme worden. “Want morgen wacht u weer op de volgende bevordering. Laat het niet zo zijn. Laat de gemeenschap merken dat zij met deze waardering iets terug mag verwachten”, aldus Welzijn.
Ook bondsvoorzitter Clifton Pahalwankhan heeft de nadruk gelegd op de plichtbetrachting en versterking van de organisatie door deze bevorderden. “U zult meer dan voorheen moeten aantonen dat u daadwerkelijk in staat bent onze organisatie naar een hoger en professioneler niveau te tillen”, aldus de bondsvoorman.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!