Ambtenaren krijgen zomaar vrij

2Ambtenaren krijgen zomaar vrij.1Op bepaalde ministeries werd aan ambtenaren medegedeeld dat zij pas op 2 januari weer aan het werk worden verwacht. Per circulaire werd aan de ambtenaren op 22 december medegedeeld dat zij op 27, 28 en 29 december vrij zijn. Deze ongebruikelijke en ongeplande extra kerstvakantie hadden de ambtenaren niet zien aankomen. Het feit dat oudejaarsdag op zondag valt, schijnt hier iets mee te maken te hebben. De dagen voorafgaand zijn weinig productieve dagen, vooral omdat de werkweek op woensdag 27 december pas zou beginnen. Uit overwegingen van bezuiniging is toen ad hoc besloten dat ambtenaren de rest van de week dan ook vakantie kunnen houden.
2 januari normale werkdag
Ook de Griffie der Kantongerechten heeft op donderdag 28 december en
vrijdag 29 december vrij van dienst. Met uitzondering van de zittingen die al bepaald zijn, zal er geen dienstverlening plaatsvinden. Op departementen waar men normaal arbeid moet verrichten, is er ontevredenheid ontstaan over deze discriminatoire regeling. De regeling wordt alleen toegepast op afdelingen waar de dienst het toelaat.
Geen regeringsbesluit over vrijstelling ambtenaren
“De overheidskantoren zullen normaal functioneren de komende dagen”, zegt vicepresident Ashwin Adhin in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut. Er is volgens de bewindsman geen officieel regeringsbesluit voor het vrijstellen van ambtenaren voor dienst. Weliswaar is het gebruikelijk dat voor eventuele vrijstelling voor specifieke departementen van ministeries de instructies gegeven kunnen worden door de desbetreffende minister. Door de minister zou het aspect van besparing zeker overwogen kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!