Robby Ramdjiawan: “Leden wordt zand in de ogen gestrooid”

Robby RamjiawanCommissaris van politie Robby Ramdjiawan, gewezen voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), heeft naar aanleiding van een artikel verschenen in Dagblad Suriname aangegeven dat de woordvoerder van de SPB, Revelino Eijk, leugens heeft verkondigd. In een eerder bericht heeft Eijk aangegeven dat zij een lege kas hebben overgenomen van het vorig bestuur. Hierop reageerde Ramdjiawan als volgt. “Ik heb een kas achtergelaten met daarin een geldbedrag van bijkans SRD 200.000 en bovendien aan leningen verstrekt SRD 600.000. Dit bedrag zou binnen 6 maanden worden terugbetaald. Dus er is bijkans SRD 800.000 overgedragen.” De contributie is 1% van de bezoldiging van elke politieambtenaar. Elke bezoldiging verschilt, zegt Ramdjiawan. “Als je een kleine berekening maakt, waarbij ik uitga van het geringste deel van 2200 leden, waarbij elk lid gemiddeld SRD 25 aan contributie betaalt, dan kom ik op SRD 55.000 op maandbasis. Elk lid betaalt ieder maand SRD 30 voor levensverzekering. Dit bedrag komt ook in dezelfde kas terecht”, zegt Ramdjiawan. Totaal wordt dit alles op maandbasis SRD 100.000. Uit deze SRD 100.000 wordt SRD 25.000 betaald aan de bank voor aanschaf van een perceelland. Dit betekent dat er per maand SRD 75.000 in kas binnen komt. Daarnaast komen er nog exploitatiekosten bij kijken van ruim SRD 15.000. Het huidige bestuur zit bijkans 16 maanden aan. Dat wil zeggen dat zij in deze tijd ruim 960.000 in kas moeten hebben, legt Ramdjiawan uit (16 maal SRD 60.000,-= SRD 960.000). “Er wordt zand gestrooid in de ogen van de leden. Totaal moet er een geldbedrag van 800.000 plus 960.000 = SRD 1.760.000 in kas zijn. De pakketten die wij verstrekten, hielden in een waardebon van SRD 150 een kalender, kantooragenda en een pen. Ik vraag mij af, hoe heeft Ramdjiawan elk jaar deze pakketten kunnen uitgeven? Als het nieuw bestuur dit nu niet kan, met dit bedrag in kas, vraag ik mij af hoe zij dit dan later wel zal kunnen doen. De leden wordt zand in de ogen gestrooid”, concludeert Ramdjiawan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!