Verdachte in mishandelingszaak vrijgesproken

Kantonrechter Ishwarpersad Sonai heeft donderdag op de zitting, gehouden in Nickerie, de verdachte Amar P. van zijn gehele tenlastelegging vrijgesproken. In deze zaak had de openbare aanklager zware mishandeling wettig en overtuigend bewezen geacht en eiste tegen de verdachte een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. De verdachte heeft zijn vriend Shamier H., die van beroep een visser is, verwond met een houwer. Op die bewuste dag was het slachtoffer naar zijn boot gaan kijken. Hij werd toen door de verdachte met een houwer aangevallen en verwond aan zijn hoofd. De getuigende slachtoffer zei dat hij die dag geen ruzie met elkaar hadden. Hij was ook niet gewapend. Op vragen van de rechter zei de verdachte dat hij het slachtoffer niet heeft verwond. Volgens hem was hij gevallen en hij is gevolg daarvan verwond geraakt. De verdachte hield voet bij stuk en beweerde nadrukkelijk geen houwer bij zich te hebben gehad. Advocaat Hemradj Matawlie voerde ook aan dat zijn cliënt geen houwer had gebruikt. Het slachtoffer had een snijwond van 3.5 cm opgelopen. Volgens de raadsman kan deze verwonding komen door de vechtpartij. De raadsman merkte verder op dat er geen houwer door de politie op de plaats van delict was aangetroffen en dat er bovendien geen sporenonderzoek op enig moment heeft plaatsgevonden. Hij pleitte vrijspraak voor zijn cliënt. Anders dan de officier achtte de rechter het bewijs niet geleverd. De magistraat gaf aan dat een houwer van 80 cm geen letsel van slechts 3.5 cm zal veroorzaken. Amar werd vrijgesproken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!