Uitbetaling AOV’ers niet rond 20ste van de maand

Onder de gegadigden van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) was er donderdag een zekere mate van onrust te bespeuren. Voor de AOV’ers is het gebruikelijk dat zij rond de twintigste van elke maand hun uitkering ontvangen, echter is dat deze maand niet het geval. “Meestal krijgen we tussen de vijftiende en twintigste van de maand onze AOV, maar donderdag omstreeks 13:00 uur was er nog niets gestort”, gaf een seniorenburger tegenover Dagblad Suriname te kennen. De seniorenburgers behoren tot de meest kwetsbare groepen die anno 2017 gebukt moeten gaan onder het moordend prijsbeleid van de huidige machthebbers. Een late uitbetaling heeft nare gevolgen voor deze kwetsbare groep en het is dus niet goed te praten. Een medewerker van het AOV-fonds heeft uitgelegd dat er geen vaste dag is waarop de AOV wordt uitbetaald. Voorts werd aangegeven dat de overmaking recentelijk heeft plaatsgevonden en dat de verwerking wel eens op zich laat wachten. In ieder geval hoeven de AOV’ers, volgens deze medewerker, niet te vrezen voor het uitblijven van hun AOV. ‘Het komt wel goed, dus nog even geduld a.u.b..’
KSR

error: Kopiëren mag niet!