SLM huurt Boeing 737-800

SLM huurt Boeing 737-800De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft onlangs een Letter of Intent (LOI) getekend voor de lease van een Boeing 737-700. Afgelopen maandag is een Boeing 737-300 teruggegeven aan de lease maatschappij. Voor nu (tot maart 2018) is er een 737-800 ingehuurd bij een Tsjechisch luchtvaartmaatschappij om de regionale vloot te kunnen invullen. De cockpit hiervan wordt bemand door buitenlanders. De cabine bestaat uit Surinamers (dezelfde cabine die vanaf maart zal worden ingezet). De ‘nieuwe’ 737-700 zal eind februari-begin maart in de SLM-kleuren op de regionale route vliegen. De machine in kwestie zal rond 6 tot 9 jaar voor de SLM vliegen.
De zoektocht naar een tweede 737-700 is nog gaande. Die dient tegen midden maart op de route te worden ingezet. In de regio heeft de SLM qua grootcapaciteit volgens directeur Robby Lachmising voorlopig voldoende. Verdere uitbreiding is pas mogelijk, naar gelang de routes van de SLM uitbreiden. Er zijn inmiddels twee nieuwe Surinaamse piloten opgeleid. Op het ogenblik zijn er nog 4 in opleiding.
Het leasecontract van de Airbus A-340 op de Mid-Atlantische route loopt eind 2019 af. Die moet ook worden vervangen. Het wordt mogelijk vervangen met een Boeing 777 of Boeing 787. Dat biedt nog meer mogelijkheden voor het uitvoeren van charters. “Als alles goed afloopt, zijn wij ook van plan voor de Mid–Atlantische route een tweede machine aan te schaffen. Dat kunnen wij dan, naast de normale reguliere vluchten ook gebruiken voor charters”, aldus Lachmising.
SLM staat voor grote uitgadingen. De vliegmaatschappij wenst/moet haar vliegroutes uit(te)breiden. De voorlopige bestemmingen van de SLM zijn Amsterdam, Orlando (USA), Aruba, Belém Do Para (Brazilië), Curaçao, Cayenne (Frans-Guyana), Georgetown (Guyana), Miami (USA), Port of Spain (Trinidad) en Paramaribo. Havana, Dominica, Zweden en de Antillen worden momenteel bekeken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!