Lachmising tegen de jeugd: “Spring een keertje uit de box”

Robbi Lachmising met zijn decoratie
Robbi Lachmising met zijn decoratie
Tot zijn verrassing mocht de naam van Robbi Lachmising, de huidige directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), op 24 november 2017 ook staan op de lijst van gedecoreerden. Dit, in verband met 42 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname. Lachmising geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan een goed gevoel te hebben van dit gebaar van het land voor de prestaties die hij geleverd heeft. Hij heeft vóór 2016 achtereenvolgend 27 jaar zijn diensten verleend aan de SLM. In 2016 werd wederom een beroep op hem gedaan om de in moeilijk vaarwater verkerende organisatie te leiden. Hij geeft mee dat dit soort van gebaren (decoratie in dit geval) de uitdaging om harder te werken verder voeden. Het vertrouwen dat in hem gesteld is, wenst hij nu verder uit te bouwen.
“Dit was een verrassing. Ik werk niet hiernaartoe. Ik werk gewoon. Als men het waardeert, is het natuurlijk prettig. Als men het voorbij laat gaan, maakt het mij niet uit. Ik doe mijn werk zoals ik denk dat het gedaan moet worden voor SLM en land en volk”, zegt de directeur.
Lachmising is vandaag 76 jaar, 4 maanden en 22 dagen oud. Als ervaren vakman geeft hij de jeugd mee om iedere job die men aanvaardt, te aanvaarden omdat men ervan houdt en het goed wilt doen. “Doe het met plezier. Er zullen hobbels zijn. Laat je niet ontmoedigen. Ik merk tegenwoordig bij de jongeren dat zij ondanks alle moderne communicatiemiddelen en systemen, toch niet innoverend zijn. Spring een keertje uit de box. Neem risico’s. Blijf niet behoudend. Er zijn jongeren die dat wel doen. Ook bij de SLM hebben wij die jongeren. Soms worden de jongeren door de ouderen een beetje achtergehouden. Ik werk ernaar toe om degenen die met mij samenwerken, als zij de kwaliteiten hebben, de vrijheid te geven de kwaliteiten te benutten en uit te breiden. Want zo heb ik het ook gedaan”, aldus de SLM-directeur.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!