RGB-missie in Nickerie voor afgifte grondbeschikkingen

Wanneer de witte dozen naar binnen worden gebracht, zijn er genoeg mensen die ervoor zorgen dat de enveloppes eruit worden gehaald en geordend worden. De stukken worden op naamvolgorde in groepen gelegd en groepsverantwoordelijken worden aangewezen. Simultaan worden nog de laatste stoelen gelegd en de stem uit de muziekboxen verteld over de laatste checkup van het geluid. Het decor behoeft alleen nog puntjes op de i, om in de avonduren het toonbeeld te helpen vormen bij de ceremonie van de afgifte van grondbeschikkingen in Nickerie. Minister Roline Samsoedien is samen met een delegatie in het rijstdistrict om grondbeschikkingen te overhandigen aan zij die daarvoor in aanmerking komen. De bewindsvrouwe zal hedenmiddag bijkans zes honderd beschikkingen delen op het sportcomplex NTC te van Pettenpolder. Tijdens deze missie bezoekt de delegatie ook Wageningen alwaar er 60 beschikkingen uitgereikt zullen worden. Vermeldenswaard is dat er een aantal mensen in de groep van 660 is dat al langer dan dertig jaar wacht op de beschikking. Het ministerie legt bewust de focus op de groep die reeds langere tijd een aanvraag heeft liggen op het ministerie van ROGB. Het streven is erop gericht om deze aanvragen zo snel als mogelijk af te handelen. Het ministerie vindt het belangrijk om nogmaals de nadruk te leggen op het feit dat stukken onvolledig worden ingediend voor een aanvragen. Om dit probleem te verhelpen is vanuit het beleid bepaald dat de aanvragers gecontact worden voor het completeren van de benodigde stukken.

error: Kopiëren mag niet!