Minister Joan Dogojo lanceert jongerenplatform

Minister Joan Dogojo lanceert jongeren platformHet ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft op woensdag een geheel nieuw jongerenplatform gelanceerd, waarin de leden Tasmara Pique (voorzitter), Adagracia Pawiro, Jennifer Lont, Ricardo Pollard en Margo Biervliet zitting in nemen. Doordat dit platform nog niet over een eigen naam, logo en slogan beschikt, is er besloten om jongeren te betrekken om hun creativiteit hierin aan te wenden. Daarom hebben de voornoemde leden alsook minister Joan Dogojo op dezelfde dag een bezoek gebracht aan de Christus Koningschool (Paramaribo). Jongeren tussen 16 en 25 jaar hebben de gelegenheid om tot en met 10 januari 2018 mee te doen aan deze activiteit, waarvan de jeugdige met de beste creatie beloond zal worden met een prijsje. De creaties dienen op het ministerie gedeponeerd te worden of per email op [email protected]
Tegenover journalisten gaf de minister te kennen dat dit platform deel uitmaakt van het nationaal jeugdbeleid. “We hebben het nationaal jeugdbeleid van het ministerie geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat met de komst van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) een stukje middenveld vanuit de jongerenbeweging is komen weg te vallen. Door een platform te creëren, geloven we dat we de betrokkenheid van jongeren in de uitvoering van het jeugdbeleid kunnen verruimen.” De minister merkt op dat het NJP alsook het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) geen uitvoeringsbevoegdheden bezitten; het zijn slechts inspraakorganen. Dit platform heeft een landelijk karakter en is bedoeld om invulling te geven aan het uitvoeringsgedeelte van het jeugdbeleid door actieve participatie van de jongeren.
Dogojo deelde mee dat jongeren thans met andersoortige issues te kampen hebben in tegenstelling tot 15 jaren geleden. “Jongeren hebben nu hele andere uitdagingen.” Vanuit diverse dimensies wordt er beoogd om jongeren te bundelen in organisaties, zodat hun obstakels bespreekbaar gemaakt kunnen worden. “We geloven dat het nationaal jeugdbeleid op deze manier doelmatiger zal worden. Wanneer je de jeugd vanuit de verschillende vraagstukken heb gemobiliseerd, heb je gelijk een direct aanspreekpunt. En dat willen we hiermee realiseren naast het NJI”, aldus de minister.
KSR

error: Kopiëren mag niet!