BOG roept op tot waakzaamheid voor broedplaatsen Aedes aegypti muskiet

De kleine regentijd is van start gegaan en de muskieten beginnen zich te roeren. Dit kan een toename van broedplaatsen van muskieten tot gevolg hebben. Het risico bestaat dat er een toename zal zijn van dengue, zika en chikungunya gevallen. Deze ziekten worden overgedragen door de Aedes aegypti muskiet die voornamelijk overdag actief is.
De Aedes aegypti muskiet meer bekend als de dengue muskiet, broedt graag in schoon stilstaand water, die we kunnen vinden in afvoerputjes, autobanden, dakgoten waar water in blijft zitten, verder ook in zwerfafval, regenwater tonnen durotanks, oude koelkasten etc. De Aedes muskiet is met name overdag actief en is te vinden in – en rondom de huizen, kantoren en scholen in de stad en het platte land, dus ook in het binnenland
Het BOG roept daarom alle bedrijven, huishoudens, zorg- en verzorgingsinstellingen, opvangtehuizen, scholen, hotels en guesthouses, zaken voor autobanden, schroot opkoop bedrijven, ministeries en alle overige instituten en huishoudens op om hun terreinen en gebouwen vrij te houden van muskieten broedplaatsen. Geef de muskiet geen kans. Ruim alle broedplaatsen op. Bescherm uzelf tegen muskietenbeten, draag bedekkende kleding en of gebruik een anti-muskieten lotion.

error: Kopiëren mag niet!