Verdachten in stroperij krapé-eieren horen strafvoorstel

Het Openbaar Ministerie vertegenwoordigd door Roy Elgin heeft maandag tegen de verdachten Rives A. en Stefano J. een celstraf van 1 jaar en 6 maanden met aftrek geëist. Henk P. hoorde een straf van 12 maanden geheel onvoorwaardelijk tegen zich eisen en Benito M. riskeert 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Deze verdachten werden op 9 februari aangehouden met krapé-eieren in hun bezit. De verdachte Stefano had Rives en Benito benaderd om de eieren te vervoeren met hun boten. In de boot van de verdachte Rives werden 7.500 stuks eieren onderschept, terwijl in de boot van Benito 16.000 eieren werden aangetroffen. De verdachte Henk had één van de bootbestuurders geholpen bij het inladen.
Advocaat Krish Bhoendie voerde aan dat de officier aan zijn cliënt ten laste heeft gelegd 23.500 krapé-eieren te hebben vervoerd. Zulks terwijl hij slechts 7.500 stuks heeft vervoerd. Hij concludeerde dat de dagvaarding niet in overeenstemming is met de werkelijke hoeveelheid. De officier heeft de hoeveelheid van beide boten opgeteld. De advocaat verzocht de rechter om de straf te willen matigen, zodat de verdachten naar huis kunnen gaan. De verdachten zitten al 10 maanden en 9 dagen in arrest.
De rechter heeft de verdachte Benito, vanwege zijn gezondheidssituatie en vooruitlopend op de uitspraak, maandag voorlopig in vrijheid gesteld. Op 22 januari wordt de behandeling voortgezet. De verdachten Rives, Stefano en Henk blijven aangehouden. De advocaat van de verdachte Henk was niet aanwezig tijdens de behandeling. Hij zal op de volgende zitting de gelegenheid krijgen om te pleiten voor zijn cliënt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!