Actiecomité: “We ontvangen al jaren geen brandstofcompensatie in december”

De achterstand in de uitbetaling van de brandstofcompensatie aan de bushouders van het particulier vervoer wordt met de dag groter, terwijl de benzineprijs enorm variabel is. Momenteel is er sprake van een achterstand van 2 kwartalen, die aan het einde van december 2017 richting de zevende maand ingaat. Onlangs heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) ten aanzien hiervan haar bezorgdheid geuit. Tevens heeft zij de autoriteiten geattendeerd op de belofte om in de huidige maand de brandstofcompensatie voor 4 maanden uit te betalen. Dit doet de wenkbrauwen fronsen van Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders. “PLO bewijst keer op keer waarom het een waardeloze organisatie is; het is al jaren zo dat wij geen brandstofcompensatie in december ontvangen. PLO heeft hiermee weer de grootste leugen via de media kenbaar gemaakt en de bushouders voor de gek gehouden”, beklemtoont Sahadew-Lall in gesprek met Dagblad Suriname. Hij is ervan overtuigd dat de bushouders geen rooie cent zullen krijgen, laat staan een uitbetaling van 4 maanden. Gezien de onopgeloste taferelen binnen het particulier vervoer, zal er in het nieuwe jaar een ommekeer plaatsvinden. “Wij van het Actiecomité gaan ervoor zorgen dat wij, met een gezamenlijke eenheid onder de bushouders, het voortouw gaan nemen in 2018.” Het is vooralsnog niet duidelijk op welke wijze het Actiecomité dit zal realiseren. Het zal in ieder geval een grote uitdaging zijn; de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWTC), Jerry Miranda, heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat er in zijn ogen slechts één erkende belangenbehartigende organisatie is voor deze sector, namelijk de PLO.
KSR

error: Kopiëren mag niet!