Woningbouwproject voornamelijk voor jonge professionals

1woningbouwproject voornamelijk voor  jong professionals
Frontfoto2Het bedrijf P&D Real Estate NV heeft op zaterdag 16 december 2017 een open dag voor de samenleving gehouden om de eerste groep gebouwde woningen op Altona Village te Vredenburg serie B te bezichtigen. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd om ruim 1000 woningen te bouwen, waarvan zij reeds bezig is de eerste fase van 250 woningen af te ronden. Als het goed is, moeten deze woningen in februari- maart af zijn. Een goed opgekomen publiek kon de huizen van binnen en buiten bezichtigen en de nodige informatie verkrijgen van aanwezige salesmedewerkers. Vragen over het aantal gebouwde modellen, inschrijving, financieringsmogelijkheden, uitbouwmogelijkheden werden gesteld. Salesmanager Sandra Slijngard sprak tijdens de open dag de bezoekers toe. Volgens Slijngaard was de onderneming zich vooral bewust van de uitdagingen waarmee huiszoekenden zitten. “Men komt moeilijk in aanmerking voor een lening bij de bank en als ze in aanmerking komen, zijn de rentepercentages erg hoog. Voor zover ik weet, is de overheid ook bezig geweest met woningbouwprojecten, maar zij focussen zich meer op de mensen met een wat lager inkomen. Een hele grote groep, waaronder de jonge professionals, hoog opgeleide starters en kleine huishoudens vallen in dit kader buiten de boot”, verklaarde de salesmanager. Vandaar dat dit project voornamelijk is opgestart voor deze groep, waarbij interne financiering mogelijk is van 6% en een maximale aflossing van 25 jaar. Er is vanuit de kant van de overheid een verzoek gedaan aan dit particulier bedrijf, omdat zij weten dat het bedrijf in haar portefeuille maar liefs over 10.000 kavels beschikt, om betaalbare kavels en woningen aan te bieden aan deze groepen . “Dat hebben wij middels deze manier gedaan door interne financiering te bieden met een iets lagere rente en langere looptijd”, aldus Slijngard.
Specificaties
Het bouwproject kent 2 woningen, te weten de prefabwoningen gemaakt van cementbord, zowel aan de binnenkant als buiten (8 mm dik), waartussen er een galvannen constructie zit. Het tweede model is de stenen woning. De prefab woning beschikt een V-dak en de stenen woning een enveloppe dak. In de prefab woningen wordt bij aankoop nog aangebracht en kookplaat en keukenkast en bij de stenen woning krijgt de koper dat niet, maar er komt wel een warm- en koud waterinstallatie. De woningen bedragen tussen Euro 30.000 – 32.000. Er is een 0% aanbetaling bij de aankoop van de prefabwoning en men lost maandelijks af Euro 250 (ongeveer SRD 2250). De bouwoppervlakte is 69 m2, het perceeloppervlakte is 325 m2 en het is eigendomsperceel. Uitbouwmogelijkheden, aanbrengen van een garage of het plaatsen van een schutting zijn allemaal mogelijkheden die zijn toegestaan met overleg met de onderneming.
Onderneming samen met commissariaat gebrainstormd
Dc Audrey Hankers heeft tijdens haar toespraak onder andere aangegeven dat P&D samen met het commissariaat gebrainstormd heeft om te kijken hoe zij invulling kunnen geven op de vraag van de hoge woningnood . Bewoners van het project wisten in welke staat het project verkeerde. Het project liep ten alle tijde onder water en de omstandigheden waren barslecht. De dc stelde dat door tussenkomst van deze ondernemer aan het eind een heel mooi project van de grond zal komen. “De enorme dynamiek in het bedrijfsleven dwingt ons om onze vindingrijkheid steeds opnieuw te gebruiken. Veerkracht betekent dat we gewapend zijn tegen de uitdagingen van de toekomst en die om weten te zetten in kansen. De echte uitdaging is om te groeien en de burgers de gelegenheid te stellen tegen een schappelijke overeenkomst een dak boven hun hoofd te hebben.”

error: Kopiëren mag niet!