Wilgo Valies: “Voor ons is er geen basis meer om met minister Peneux verder te gaan”

Voor ons is er geen basis meer om met minister Peneux verder te gaan”De onderwijsperikelen hebben thans ergere vormen aangenomen. Schoolleiders van middelbare scholen hebben zich samengebundeld om het onderwijs lam te leggen als gevolg van de bejegening die zij van de Onderwijsminister Robert Peneux krijgen. Dit is tevens de consequentie van het negeren van het ultimatum, waarbij binnen 24 uren op dinsdag een publieke rectificatie geëist was aan de minister voor zijn onterechte uitlatingen aan het adres van vele leraren en schoolleiders. Het is niet de eerste keer dat de minister zich niet van zijn beste kant heeft getoond.
Minister is deze keer echt te ver gegaan
Door vakbondsleider Wilgo Valies wordt Peneux vaker bestempeld als een basja die zijn eigen wil continu wil doordrukken. Deze handelwijze is Peneux momenteel duur komen te staan. “We kennen het gedrag van de minister meer dan goed; hij biedt zijn zoveelste verontschuldiging aan en over 2 weken gaat hij door met hetzelfde beleid van intimidatie. Het gaat erom dat hij niet alleen sorry moet zeggen, maar de samenleving moet vertellen dat hij willens en wetens gelogen heeft, alleen maar om de leerkrachten en de directeuren in een kwaad daglicht te zetten. De minister is deze keer echt een stap te ver gegaan”, beweert Valies tegenover Dagblad Suriname. Daarom zullen de leraren/ directieleden van de middelbare scholen in beraad blijven. Voor hen is de maat helemaal vol; zij eisen een duurzame oplossing. “Er is voor ons geen enkele basis meer om met deze minister verder te gaan. Hij vertoont geen enkele vorm van inspirerend leiderschap. Hij weet niet met mensen om te gaan. Hij beledigt, intimideert en straft de leerkrachten en maakt het onderwijs kapot! Er moet een eind hieraan komen!” Uit de landelijke 33 vos-scholen doen momenteel 30 scholen mee aan het protest.
KSR

error: Kopiëren mag niet!