Polak: “Deze week uitbetaling AKB”

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal deze week een aanvang maken met de verlate uitbetaling van Algemeen Kinderbijslag (AKB). Dit maakte minister Cristien Polak bekend tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Honderden ouders in de ressorten Leiding, Welgelegen en Koewarasan moesten in oktober teleurgesteld naar huis keren, omdat het ministerie niet over kon gaan tot de betaling. De procureur-generaal werd ingeschakeld opdat uitgezocht kon worden wat er mis is gegaan. Polak voerde aan dat zij weinig over de vermeende malversaties kan zeggen, omdat het onderzoek nog gaande is bij de pg. Zij wacht ook de resultaten af. AKB wordt niet op de bank gestort en wordt één keer in het jaar uitbetaald. Het gaat om SRD 50 per kind per maand of SRD 600 per kind per jaar. De mensen moeten op basis van bekendmakingen het geld gaan ontvangen in het ressort. De ouders die teleurgesteld naar huis moesten keren, moeten nog uitbetaald worden voor 2016.
FR

error: Kopiëren mag niet!