Met hiv besmette stiefvader veroordeeld tot 5 jaar

De verdachte Otmar L. werd maandag tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van zijn twee minderjarige stiefkinderen. De verdachte heeft de slachtoffers, die een tweeling zijn, misbruikt. Hij ontkende het feit vanaf het prille begin. In deze zaak had het Openbaar Ministerie 6 jaar gevangenisstraf geëist. Volgens het OM heeft de verdachte misbruik gemaakt van zijn positie. Hij moest juist een voorbeeldige persoon zijn en de kinderen in bescherming hebben genomen. Echter heeft hij misbruik gemaakt van zijn macht en het vertrouwen van de kinderen geschaad. Uit het geneeskundig rapport blijkt dat de verdachte een hiv besmette persoon is. Beide meisjes zijn getest en zij waren negatief. Advocaat Harold Belfor verzocht de rechter om niet mee te gaan met de hoge eis van de officier en de eis te willen verzachten. De rechter heeft in plaats van 6 jaar de verdachte een strafkorting gegeven. Hij gaat voor 5 jaar de bak in.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!