Mati Fu Tego presenteert wederom 120 geslaagden

Een deel van de geslaagden tezamen met de voorzitter van Mati Fu Tego, Marijke Etnel-Cairo, en de 2 motivational speakers: first lady Ingrid Bouterse-Waldring en de jeugdvertegenwoordiger Samir Gobind
Een deel van de geslaagden tezamen met de voorzitter van Mati Fu Tego, Marijke Etnel-Cairo, en de 2 motivational speakers: first lady Ingrid Bouterse-Waldring en de jeugdvertegenwoordiger Samir Gobind
Stichting Mati Fu Tego, onder leiding van Marijke Etnel-Cairo, heeft wederom 120 geslaagden afgeleverd, die gedurende 6 maanden trainingen hebben doorlopen in zelfvertrouwen, huiselijk geweld, omgaan met conflictsituaties/problemen en het oplossen daarvan, communicatieve en administratieve vaardigheden, alsook basis Nederlands Niveau A en B. Daarnaast werd ook het onderdeel Basis ICT-training, welke gesponsord is door Telesur, verzorgd waarvan 87 kandidaten zijn geslaagd. De stichting heeft ten doel het bevorderen van moraal, attitude en integriteit onder de Surinaamse jeugd voor een beter toekomst. Daarbij ligt de focus op jongeren die met psychische en taalbarrières rondlopen, zoals drop-outs, tienermoeders en tienervaders. Door middel van counseling en gesprekstherapie tracht Mati Fu Tego deze barrières weg te werken. Dit project, welke overigens bekend staat als de Wan Okasi Gi Den Di Wani, is voor de zesde keer georganiseerd vanaf het jaar 2014. “De meeste participanten zitten weer in de schoolbanken, voornamelijk op avond mulo. Het blijkt dat heel wat jongeren de school niet hebben kunnen afmaken vanwege onder andere taalbarrières en hun huiselijke situatie; vaak worden ze uitgelachen door anderen. Een ieder verdient een kans. We moeten niet beoordelen als iemand de school niet heeft afgemaakt, want we weten niet wat zich allemaal heeft afgespeeld. Wanneer ze bij ons komen, zie je de werkelijke redenen”, vertelt Etnel-Cairo in gesprek met Dagblad Suriname. Zij gaf te kennen dat de participanten overheersend vrouwen zijn. Slechts 15 mannelijke kandidaten hebben dit jaar meegedaan aan dit project. Het is van essentieel belang dat de wil voor verandering aanwezig is bij deze doelgroep. “Je moet eerst willen en dan pas kunnen we je helpen.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!