Eerste donatie VSB aan KPS vandaag

Op vrijdag 1 december is door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en het Korps Politie Suriname (KPS) een memorandum of understanding (MOU) getekend om de problematiek rondom smokkelwaar structureel aan te pakken. De eerste donatie aan het KPS zal vandaag plaatsvinden in Courtyard Marriott. De materialen die worden verstrekt, moeten het werk van het KPS ondersteunen en vergemakkelijken.
Steven Mac Andrew, directeur bij de VSB, geeft aan dat de organisatie bereid is met elke andere instantie/organisatie samen te werken. Dit, niet alleen om het ondernemersbelang of het belang van het bedrijfsleven te behartigen, maar ook het algemeen belang. “Criminaliteit is iets wat de hele samenleving raakt. Als je zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleert, moet je ook als organisatie kijken op welke andere manieren je instanties die een grondwettelijke rol te vervullen hebben, ondersteunt”, vertelt de directeur. Vooralsnog is de focus gericht op het KPS, mede vanwege de criminaliteit die er heerst.
De VSB ondersteunt hier als vereniging in. Er komt ook speciale assistentie van leden. Er zijn aandachtsgebieden vastgesteld. Een daarvan is inderdaad smokkel. Over detail van de ondersteuning wordt vandaag op een persconferentie verder gesproken. Het memorandum dat de goedkeuring draagt van de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, heeft betrekking op een public private samenwerking tussen het KPS en de VSB, waarbij het bedrijfsleven de politieorganisatie daar waar nodig zal ondersteunen in de aanpak van de criminaliteit.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!