Wie schaadt nu het imago van KPS?

1 Wie schaadt nu het imago van het KPS“Wanneer politieambtenaren iets hebben begaan zegt men heel gauw dat zij het imago van het korps hebben geschaad. Maar wanneer politieambtenaren met gympies rond lopen, wiens schuld is het dan? Wie schaadt dan het imago van de politie”? Deze vraag stelt de woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), Revelino Eijk, wanneer hij geconfronteerd wordt met de vraag waarom politieambtenaren gympies dragen op hun uniform.
Het is al enige tijd opgevallen dat enkele politieambtenaren niet in vol ornaat aan het werk verschijnen. We waren zo gewend geraakt aan hun bekende uniform, compleet met hun pet op, en gepoetste lederen schoenen. Deze trend is zichtbaar aan het veranderen. In verband hiermee heeft Dagblad Suriname de woordvoerder van de SPB gesproken. Volgens Eijk heeft de bond al sinds het afgelopen jaar tijdens hun bespreking met de korpschef aangekaart dat er een tekort is aan middelen bij het Kops Politie Suriname. Er is niet voldoende kleding en er is een tekort aan schoeisel en andere zaken voor de politie. “Bij gebrek aan de juiste, voorgeschreven kleding en hun uniform, stapt de agent nu gewoon, gestoken in andere kleding aan het werk. Soms is dat ook in vrijetijdskleding en schoeisel.” Eijk zegt dat de bond niet vernomen heeft dat er maatregelen zijn getroffen tegen agenten die niet de juiste schoenen aan hebben. Als er maatregelen worden getroffen tegen een individuele politieambtenaar, omdat hij gestoken in gympies aan het werk verschijnt, heeft de bond wel een goede case om te behandelen.”
Politieambtenaren maken op jaarbasis tenminste een keer aanspraak op gepaste schoeisel en twee stellen kleding. Maar dit model wordt al enkele jaren niet meer gehanteerd, benadrukte Eijk. Er wordt steeds gezegd door de leiding dat er niet voldoende middelen aanwezig zijn om de tekorten weg te werken. Opvallend is wel dat donderdag 7 december, vrijwel gelijk nadat de foto van de biker in kwestie, met zijn gympies, zo publiekelijk is verschenen hij terstond een nieuw paar uniformschoenen heeft gekregen. Eigenlijk hoefde het niet zo ver te komen. (foto: FB)
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!