Roofverdachten vanwege gebrek aan bewijs voorlopig vrij

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft woensdag de vrijheidsbeneming van de verdachte Harvey W. en Werner P. opgeheven. Beide verdachten worden verweten een diefstal tezamen en in vereniging te hebben gepleegd op 12 oktober dit jaar. Zij hebben een schoudertas van een man weggerukt en hebben de plaats verlaten in een gereedstaand voertuig. Beide verdachten ontkennen enige betrokkenheid te hebben gehad. De benadeelde had de politie ingeschakeld gelijk na de beroving. Hij had het kentekennummer van de vluchtwagen opgenomen en aan de politie doorgespeeld. Op basis van die verklaring van de benadeelde heeft de politie het kentekennummer geverifieerd en het adres van de eigenaar aangedaan. Ter plaatse werd een zekere B. aangetroffen. Hij verklaarde het voertuig te hebben verhuurd aan de voortvluchtige verdachte Peerwijk. De autoverhuurder heeft op zijn beurt de huurder gebeld en gevraagd om bij hem langs te komen. De politie heeft ter plaatse drie verdachten in de wagen staande gehouden. De verdachte Peerwijk werd positief herkend door het slachtoffer. Hij was degene die op hem heeft geschoten na de beroving. Peerwijk was in de wagen gestapt en heeft samen met de anderen de plaats verlaten. De advocaten van beide verdachten hebben de rechter gevraagd om de detentie van cliënten te willen opheffen c.q. op te schorten, omdat er geen bewijs is contra de verdachten.
Openbare aanklager Astrid Niamat verzette zich tegen het verzoek en gaf te kennen dat er een telefoonuitdraai en een fotocollage aan het dossier toegevoegd moet worden. De auto die gebruikt is bij de beroving door de verdachte Werner was gehuurd. Zij verzocht de rechter om voorbij te willen gaan aan het verzoek van de advocaten. De rechter honoreerde het verzoek van de raadslieden gezien er nog geen bewijzen en bezwaren tegen de verdachten in het dossier aanwezig zijn. Indien de telefoonuitdraai en andere aanvullende stukken in het dossier worden toegevoegd worden en er toch nog ernstige bezwaren tegen de verdachten blijken te zijn, zal de rechter overgaan tot gevangenneming van beide verdachten. De politie heeft de ontvluchte verdachte Peerwijk nog niet kunnen aanhouden. Aan zijn aanhouding wordt er gewerkt. Beide verdachten werden aangezegd op 21 februari aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!