Samidin bezorgd over toetsvakken Taal en Rekenen

1 Samidin vraagt bezorgd over  toetsvakken Taal en RekenenNDP-parlementariër Naomi Samidin wil weten hoe het verder moet met de nieuwe methode Taal en Rekenen op de basisscholen. “Is er nu al een evaluatie gekomen na zes jaar met deze methode te hebben gewerkt? Deze methode zal wel haar voordelen hebben, maar de praktijk wijst uit dat er tot en met de vierde klas voorzien is in de nieuwe methode. In de vijfde klas moeten zij echter terug naar de oude methode. Idem dito in de zesde klas”, zei de politica dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de NDP’er zullen basisschoolleerlingen, die vanaf het begin met de nieuwe methode hebben gewerkt en gaandeweg weer terug moesten naar de oude, dit jaar voor het eerst hun toets maken. Zij wil weten of er intussen al is nagedacht over hoe de toets zal worden opgesteld. “Wordt het een mix van de oude en de nieuwe methode? Wij moeten anticiperen op wat er mogelijk kan gebeuren en niet achteraf maatregelen bedenken.” Zij verwees naar de fouten die recent bij het lager beroepsonderwijs (lbo) zijn gemaakt waar op verschillende scholen bij de laatste examens nul geslaagden zijn afgeleverd. Hierdoor kregen examenkandidaten een extra kans voor de avo-vakken.
FR

error: Kopiëren mag niet!