Peuterschool Bumba viert kinderdag met weeskinderen

Peuterschool Bumba viert kinderdag met weeskinderen (1)
Peuterschool Bumba viert kinderdag met weeskinderen (3)Vrolijke muziek van de dj die op het erf weergalmt vol met dansende kinderen, een clown en begeleiders. Dit was het beeld gisteren op het terrein van peuterschool Bumba aan de Babunnootweg op het Maretraite II-project. De kinderen lachen en doen vrolijk mee. Op een ander deel van het erf bevindt zich een reuze kinderattractie waarin de kinderen zich kunnen vermaken. Al de leuke ballonnen die zijn opgehangen, waaieren vrolijk mee door de wind evenals de danspasjes van de kinderen. ‘Ik wilde dit al lang doen, om kinderen die het minder breed hebben in de bloemetjes te zetten. En kinderdag was de meest geschikte dag om dit te organiseren,’ spreekt de oprichter van peuterschool Bumba, juffrouw Rayshree Gajadien, in gesprek met Dagblad Suriname.
Behalve haar kinderen van de peuterschool heeft zij ook kinderen van kindertehuis Elim van de Heer en het Claudette Hartman Instituut vergast op een leuke dag. Naast gezelligheid van de dj en clown hebben de kinderen een hapje en drank gekregen. Zij zijn ook flink in de bloemetjes gezet. Behalve ice-cream, popcorn en snoepzak kregen zij verder een maaltijd opgediend. Een taart ontbrak op deze dag ook niet. Deze werd samen in het bijzijn van de kinderen aangesneden. Na afloop kreeg elk kind een cadeautje mee.
Juffrouw Gajadien heeft echt een droom in vervulling zien gaan middels het organiseren van deze dag. ‘Voor mij is het een heel prettig gevoel wanneer ik kinderen extra blij kan maken,’ aldus Gajadien die veel liefde heeft voor kinderen. ‘Ik hoef niet blij gemaakt te worden, maar wanneer ik 10 kinderen blij kan maken voel ik mij gelukkig.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!